Avfallstrekanten er en modell som viser ulike steg i prosessen for å nå EUs mål om at avfall skal gjøre så lite skade på mennesker og natur som mulig. Modellen er utformet som en omvendt pyramide. Deponering og behandling av miljøfaren i diverse produkter er plassert nederst i pyramiden, mens avfallsforebygging befinner seg på toppen.

Avfallstrekanten med forklaring av de ulike nivåene
Figur: Avfallshierarkiet av Retursamarbeidet LOOP. fri

 

Har du spørsmål til noen av våre produkter? Kontakt oss gjerne her for mer informasjon.

NLP jobber mot avfallsforebygging

Målet om å drive miljøvennlig er forankret i vår forretningsmodell, og dermed i alt vi foretar oss. Vi ønsker å drive vår virksomhet på en avfallsforebyggende måte. Derfor er det viktig for oss å gjenvinne og gjenbruke våre egne produkter mest mulig. Vi jobber også mot et mål om å produsere så lite avfall som mulig, og på denne måten befinne oss helt i toppen av avfallstrekanten.

Vi jobber mot avfallsforebygging

Det er først og fremst tanken bak forretningsmodellen vår som gjør det mulig for oss å ligge helt i toppen av avfallstrekanten. Den gjør det mulig for oss å ta bevisste valg allerede før produktet blir avfall som må håndteres. Vi framstiller solide paller og kasser som har svært lang levetid og et sirkulært livsløp. Ved at produktene våre kan repareres og brukes i minst 10 år, skapes særdeles lite avfall. Fordi produktene våre er laget av 100 % gjenvinnbar plast, vil de også omskapes til nye artikler når livet som pall eller kasse er over.

I 2018 mottok Norsk Lastbærer Pool Schenkers Logistikkpris for å ha utviklet en idé som reduserer klimafotavtrykk og effektiviserer distribusjon og returlogistikk. Les mer om det her.

Redusert avfall for våre kunder

I og med at våre lastbærere skal returneres til våre lagre istedenfor å kastes, må kundene våre håndtere langt mindre avfall. Når varene er lastet av pallen, blir den hentet av en av våre transportører. Pallene og kassene er letthåndterlige for lager- eller butikkmedarbeiderne, og etterlater ikke avfall slik som vil være tilfellet ved bruk av blant annet pappemballasje.

Vi ser dessuten at mange av våre kunder liker pallene og kassene våre godt, og velger å beholde dem til bruk på lager eller display.

Les mer om hvordan produktene våre kan benyttes til display her.

Redusert matsvinn gir mindre avfall

I tillegg til å ha produkter som i seg selv ikke etterlater avfall, bidrar vårt system til å redusere avfall på flere områder. De robuste kassene gir varene som fraktes mer beskyttelse enn blant annet pappkasser. Dermed blir færre produkter skadet under transport, og flere varer finner veien til butikkhyllene. Vi er stolte av å kunne bidra til at færre produkter og matvarer må kastes, og at matsvinnet på den måten reduseres.

Les mer om hvordan våre produkter bidrar til å redusere matsvinn her.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon

Vil du vite mer om vår miljøvennlige forretningsmodell, og hvordan vi kontinuerlig jobber for avfallsforebygging? Eller ønsker du kanskje selv å ta i bruk vårt retursystem for lastbærere? Kontakt oss gjerne så svarer vi på dine spørsmål og hjelper deg å komme i gang.