I mediene de siste årene har det vært mye negativ oppmerksomhet rettet mot plast som materiale.

Grunnen er at plast ikke er et nedbrytbart materiale, og derfor ikke må havne ut av den verdikjeden det ble skapt for å være en del av. Plast i havet og naturen er ikke bra, men plast har mange positive egenskaper som materiale når det brukes riktig.

Satser på plast

Omkring år 2008 begynte vi vår satsing på paller og kasser laget av plast. Etter grundige undersøkelser og mye testing, landet vi på en plastpall produsert av det amerikanske selskapet Shuert Industries i Detroit. Våre plastkasser produseres på spesialiserte fabrikker i Manchester i England og i Trondheimsregionen. Siden satsingen tidlig på 2000-tallet har vi mottatt positive tilbakemeldinger fra nær sagt alle i dagligvarebransjen. Vi har også sett at plastpallene og -kassene bidrar positivt til miljøet.

Miljødiplom til våre kunder

Hvert år sender vi ut et miljødiplom til våre kunder med informasjon om hvor mye CO2-utslipp de har spart kloden for ved å velge våre produkter. I 2018 hadde vi sammen med våre kunder redusert CO2-utslippet med 3 250 tonn. Dette er resultater vi har oppnådd, fordi våre kunder har valgt å bruke vårt retursystem og våre gjenbrukspaller og -kasser.

Hva tilsvarer 3 250 tonn CO2?

Det er naturligvis ikke alle som har et håndfast forhold til hva 3 250 tonn med CO2 faktisk tilsvarer. For å sammenligne det med noe de fleste har et forhold til, så kan vi si at dette utslippet tilsvarer 39 000 turer tur-retur Oslo–Trondheim med personbil som går på diesel.

Livssyklusanalyser av våre lastbærere

For å komme frem til hvor mye våre plastprodukter har spart miljøet i form av CO2-utslipp, har vi gjort grundige livssyklusanalyser av våre plastpaller og plastkasser. Analysene viser at våre plastpaller reduserer CO2-utslippet med 31 % sammenlignet med trepaller, og at våre plastkasser reduserer utslippet med 56 % sammenlignet med engangsemballasje som bølgepappkartonger.

Har du spørsmål til oss?

Har du spørsmål til oss relatert til våre produkter eller vårt distribusjons- og logistikksystem? Vi svarer deg gjerne. Du finner vår kontaktinformasjon her.

Relaterte innlegg