Riktig emballering bidrar til at matsvinnet reduseres betraktelig. Ved dårlig og mangelfull emballering, kan matvarene fort få skader under transport. Dette går utover produktets kvalitet og kan påvirke varens holdbarhet.

I tillegg er det vanskelig å selge skadede varer ettersom sluttbruker er opptatt av kvalitet. Derfor skaper dårlig emballering mye matsvinn og store økonomiske utgifter for produsent, leverandør og butikk. Mange vil argumentere for at dette er en vel så viktig sak for miljøet som å redusere mengden emballasje.

Forskjell på engangsplast og gjenbruksplast
Riktig emballasje kan redusere matsvinn, men hva er riktig emballasje? Her er det mye uenighet i de ulike forskningsmiljøene, og det finnes gode argumenter for flere mulige løsninger. Forbrukerpakninger (F-pak) av plast brukes for å beskytte en matvare. Dette forlenger produktets levetid og er dermed med på å redusere matsvinn. Våre plastkasser er primært distribusjonsforpakning (D-pak), og kan derfor fungere som en erstatning for engangsplast brukt som D-pak. Selv om våre kasser også er laget av plast, er produktet mer miljøvennlig fordi det gjenbrukes gang på gang.

Miljø og bærekraft er viktig for oss! Les mer om vår helhetlige miljøprofil her.

NLP lastbærer er gjenbruksplast
Våre plastprodukter er gjenbruksemballasje. Alle lastbærere, både kasser og paller, sendes ut fra våre lagre og leies av våre kunder så lenge de har behov for produktet. Deretter returneres produktene til nærmeste NLP-lager for vask og eventuell reparasjon. Deretter sendes kassen eller pallen på nytt ut til nye kunder.

Siden 2017 har vi reparert over 200 000 plastpaller. Les mer om hvordan vi sørger for at våre produkter gjenbrukes og gjenvinnes på en bærekraftig måte her.

Plastkasser tåler mer enn pappemballasje
En stor fordel med å frakte matvarer i NLP plastkasser og -paller, er at det gir svært god beskyttelse sammenlignet med pappemballasje. I tillegg er våre plastkasser designet for best mulig luftsirkulasjon og kjøleeffekt. Dette resulterer i redusert mengde ødelagte produkter og matsvinn.

Et miljøvennlig alternativ
Plastemballasje kan med andre ord være en god løsning for dagligvarebransjen og bidra til redusert matsvinn. Mange er like fullt skeptiske til bruk av plast som emballasje, og det mange ikke vet er at plastprodukter kan være et miljøvennlig alternativ. Fordelene med våre produkter kommer frem i  en livssyklusanalyse av NLP lastbærere, gjennomført av Østfoldforskning. I analysen har forskerne sett på hele lastbærerens livsløp, fra utvinning av råmaterialene til avfallshåndteringen. Våre produkter fikk gode resultater og står dermed igjen som en miljøvennlig løsning i seg selv, i tillegg til at lastbærerens gode egenskaper bidrar til reduksjon av matsvinn.

Kontakt oss for mer informasjon
Er du interessert i å vite mer om hvordan våre lastbærere reduserer mengden matsvinn? Eller har du behov for lastbærere og ønsker mer informasjon om våre produkter?
Ta kontakt med oss her, så skal vi svare på dine spørsmål og hjelpe deg så godt vi kan.

Relaterte innlegg