Automasjon og AGV

Vårt lager på Langhus utenfor Oslo har et høyt automasjonsnivå. Maskinene som vasker våre plastkasser er spesialtilpasset alle mål og dimensjoner, slik at de vasker presist og effektivt. I tillegg har vi et stort antall AGV-er, Automated Guided Vehicles, som flytter, løfter, frakter og laster alle våre lastbærere. Sammen med de høyteknologiske maskinene våre jobber det også omtrent 20 mennesker på lageret på Langhus. De ansatte og AGV-ene våre har utviklet et godt og stabilt samarbeid som alle trives godt med.

Jobber du i dagligvarebransjen og har lyst til å bruke våre lastbærere? Les mer om hvordan du blir kunde hos oss her eller kontakt oss hvis du har flere spørsmål.

Effektive og stabile AGV-er

Våre AGV-er er effektive, stabile og presise. De har ingenting imot «monotone» eller kjedelige arbeidsoppgaver, slik at våre medarbeidere får mer utfordrende og avanserte arbeidsoppgaver. Når en av AGV-ene trenger en pause, kjører den stille og rolig tilbake til sin ladestasjon for å fylle opp med mer energi. Etter en liten stund er den klar til å arbeide videre.

Nye, innovative løsninger

Det å drive et stort lager krever andre løsninger enn det gjorde for bare ti–tjue år siden. I dag er det mulig å lette det manuelle arbeidet, gjøre logistikken mer effektiv og leveransene mer presise med nye innovative og teknologiske løsninger. Norsk Lastbærer Pool ønsker å bidra til en modernisering av dagligvarebransjen ved å ta i bruk miljøvennlige og bærekraftige løsninger.

Les mer om våre bærekraftige og miljøvennlige lastbærere her.

Bærekraftige løsninger på bransjens utfordringer

Vi jobber tett med dagligvarebransjen og kjenner til de utfordringene bransjen står overfor. En av våre viktigste arbeidsoppgaver er å finne gode, bærekraftige løsninger på utfordringene knyttet til varetransport og logistikk. Et av våre bidrag til å forenkle hverdagen for alle som jobber i dagligvarebransjen og samtidig sørge for at vi reduserer mengden matsvinn, er å utstyre alle våre lastbærere med RFID-brikker. Dette gjør det mulig å spore lastbærerne.

 

Sensorer for å måle omgivelsestemperatur

Nå vil vi også montere sensorer på et utvalg av våre plastpaller. Disse skal vi bruke til å måle og dokumentere omgivelsestemperaturen rundt lastbæreren. Det gjør det mulig for oss å si noe sikkert om forholdene varene har blitt utsatt for under transport. I dag er det strenge krav og retningslinjer til hvordan varer som fisk, kjøtt, frukt og grønnsaker transporteres og lagres. Med slike sensorer blir det mulig å dokumentere temperaturen helt ned på lastbærer-nivå. Dette kan bidra til å sikre at varen er oppbevart og transportert riktig og kan potensielt redusere matsvinn ved at vi opprettholder varens holdbarhet og bidrar til at vi kaster mindre mat.

Kontakt oss for mer informasjon

Har du spørsmål til våre miljøvennlige og bærekraftige lastbærere? Kontakt oss her så skal vi svare på dine spørsmål.